Een openluchtconcert met pianovirtuozen op een Fazioli concertvleugel, op een podium in de vijver. Optredens van jong talent, en nieuw dit jaar ook opera classics met sopraan Elske te Lindert. We vertellen je nog niet alles. Er zal op beide avonden een verrassings-optreden plaats vinden.
Kortom, dit mag  je niet missen.

Een unieke groene oase met muziek, bij de vijver achter het landhuis van Landgoed Vollenhoven in De Bilt. Een minimalistische en klassieke setting met de grandeur van het 19e-eeuwse landhuis als decor. Met een wijntje en versnapering verzorgt vanaf het foodplein zorgen voor een heerlijke avond op een prachtige plek.

Neem een picknickkleedje of zitzak mee of koop een kaartje met een zitplaats. Nieuw dit jaar zijn de duo-zitjes. 2 stoelen met een tafeltje voor een unieke beleving.


Een heerlijke avond met een toegankelijk programma en afwisselende muziek. Details over het programma verschijnen in de week voorafgaand aan dit concert.

OVER JAAP EILANDER

Pianist op vrijdagavond & zaterdagavond

Jaap Eilander, winnaar van het Petrof Piano Concours, studeerde in 2009 af op hoofdvak piano aan het ArtEZ-Conservatorium van Enschede bij Mikhail Markov en Fred Oldenburg. Hiervoor volgde hij pianolessen bij o.a. Herman Riphagen en later bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgt hij masterclasses bij Ralph van Raat, Marietta Petkova en Willem Brons. Meerdere optredens per jaar zorgen ervoor dat hij een graag geziene artiest op podia is. Zo trad hij op voor koningin Beatrix en in het Concertgebouw van Amsterdam. Eilander bracht meerdere albums uit die te beluisteren zijn op de verschillende streamplatforms. 

Over Jan Vayne

Pianist op vrijdagavond

Op vierjarige leeftijd begon Vayne al met piano spelen. Op zijn tiende gaf hij al concerten en won hij verschillende prijzen. Hij behaalde in 1990 zijn solistendiploma op het conservatorium.

In 1997 speelde hij in de Verenigde Staten in de Shakespeare Library in Washington ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van president Clinton.

In Nederland kreeg hij begin jaren 90 landelijke bekendheid toen hij piano-improvisaties van popmuziek maakte, bijvoorbeeld van Queen. In 2008 maakte Vayne een album samen met dj Armin van Buuren.

Over Elske te Lindert

Sopraan op zaterdagavond

De veelzijdige musicus Elske te Lindert(1980, sopraan) begon haar muzikale carrière als organist. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. 

De studie en het werk in de orgelwereld geeft haar veel extra bagage, maar zorgde er ook voor dat ze iets miste in haar werk. Elske houdt erg van het contact met haar publiek en dat is iets wat lastig te maken is als je als organist onzichtbaar bent tijdens de concerten. Gaandeweg werd de voorkeur voor het zingen steeds groter. 

Als zangeres heeft ze intussen een uitvoerige concertpraktijk, waar lied, oratorium en opera deel van uitmaken. Te Lindert werkt regelmatig voor de Nederlandse Reisopera en Consensus Vocalis. Met Il Canto di Rame maakte ze een CD met allemaal nieuwe Nederlandse muziek, speciaal voor het ensemble gecomponeerd of bewerkt.